Aktuális Kutatás

Vállalati kompetencia-menedzsment kutatás 2023

A kutatásba vállalatvezetők és HR szakemberek részvételére számítunk, akik a szervezetük képviseletében hajlandóak anonim módon kitölteni kérdőívünket. A kutatás a résztvevők számára érdekes és a gyakorlatban hasznosítható szakmai tapasztalatokkal jár, amely támogatja a szervezetük humánfejlesztési stratégiájának fejlesztését, szervezetük megújítását.

Vajon hol áll az Ön szervezete a tehetségekért folytatott versenyben?

A HR területén továbbra is komoly kihívást jelent a tehetséges és jól teljesítő szakemberek bevonzása és megtartása, ezt a Randstad HR Trend Survey 2023 legfrissebb eredményei is megerősítették. A jelentésből az is kiderül, hogy a megnövekedett fluktuáció hátterében a továbblépés indokaként a magasabb fizetés mellett már a jobb fejlődési és karrierlehetőségek is fontos szerepet kapnak. A kutatásban való részvétel segítségére lehet abban, hogy ezekre a kihívásokra választ adjon, és tudományosan megalapozott szempontokat kaphat humánfejlesztési stratégiájának átgondolásához.

Miről szól a kutatás?

A felmérés két fontos kérdése a diplomás szakemberekkel szembeni kompetenciaelvárások attraktivitásának és a kompetencia alapú humánfejlesztés feltételeinek vizsgálata. A széleskörű adatfelvétel egy tágabb benchmarking-ként szolgálthat a résztvevők számára humánfejlesztési gyakorlatuk újragondolásához, stratégiai szintre emeléséhez és szervezetük megújításához.

 

 

A kutatás eredményeiről 2023. őszére tervezett konferencia keretében számolunk be, amelyről bővebben itt olvashat. A Kompetencia-menedzsment kutatás egy 2018-ban végzett kutatási program folytatása, melynek eredményeinkről itt olvashat.

Mit kell tudnom a részvételről?

A kutatásban egy online szakértői kérdőív kitöltésével vehetnek részt, ahol Ön a vállalata képviseletében a szervezetére vonatkozó kérdésekre válaszol. A kérdőív kitöltését a szervezetre kellő mélységben rálátó vezető vagy HR szakember végezheti el. (Szervezetenként csak egy kitöltés lehetséges.) A kutatásba legalább 50 főt foglalkoztató hazai cégeket várunk, ahol gazdasági és/vagy műszaki diplomás munkavállalókat foglalkoztatnak.

 

A kérdőív kitöltése anonim, 45-50 percet vesz igénybe. Amennyiben az eredményekről visszajelzést kérnek, azt a kérdőív végén jelezhetik a szükséges adatok megadásával. Az adatkezelési tájékoztatót itt olvashatja.